La Fundația Regală Margareta a României se nasc zilnic prietenii frumoase între voluntari și vârstnicii, tinerii, sau copiii din programele noastre. Fundația aduce împreuna tineri și vîrstnici aparținând mai multor generații și încurajează sprijinul reciproc și interacțiunea dintre generații.
Răspunde cu suflet nevoilor copiilor, vârstnicilor și tinerilor care au nevoie de sprijinul tău. Dacă vrei să te implici, poți începe prin înscriere în programele de voluntariat ale Fundației.
- Dacă ești tânăr, poți oferi o parte din timpul tău pentru a sprijini activitatea noastră sau pentru a face companie unor vârstnici singuri, unor copii sau tineri din medii defavorizate.
- Dacă sunteți pensionar și vă doriți o viață activă, aveți posibilitatea să folosiți experiența de viață câștigată implicându-vă în activitățile centrele ingtergeneraționale din București și țară.
- Îndiferent de vârstă te poți implica în acțiunile de strângere de fonduri în beneficiul copiilor, tinerilor și bătrânilor ajutați de noi. Orice gest contează!
Voluntar strângere de fonduri
Vrei să ajuți, dar nu știi cum? Cu un efort minim poți face mult bine, chiar dacă ești la prima experiență de fundraiser voluntar.
Ce poți face?
- Donează-ți onomastica sau ziua de naștere. Invită-ți prietenii care vor să îți ofere un cadou de ziua ta sau de ziua numelui să facă în schimb o donație pentru cauza ta. Poţi implementa această metodă printr-o campanie pe www.galantom.ro
- Yard Sale – Organizează în cartierul tău un târg în care să vinzi diverse delicatese făcute de tine acasă sau obiecte decorative. Anunță-ți toate cunoștințele și prietenii și convinge-i că gestul lor va conta.
- Seară de degustare – Invită-ți prietenii apropiați și familia extinsă la o cină, prânz sau degustare de vinuri. Surprinde-i cu preparate deosebite sau cu vinuri de colecție, iar la final roagă-i să contribuie la cauza ta.
- Târg de Crăciun – Propune-le câtorva colegi de serviciu să organizați împreună un târg caritabil cu produse propii, homemade și handmade. Organizați 3-4 standuri cu diverse produse (prăjiturele de sezon, felicitări manuale, cutii de cadouri decorate ori alte obiecte de sezon). Într-o zi potrivită, de exemplu de Sf Nicolae, invită toți colegii să contribuie la cauza ta, cumpărând un produs special pregatit de echipa ta.
Cum devin voluntar?
Pentru informații suplimentare despre voluntariat de fundraising, trimite-ne un e-mail cu datele tale de contact și câteva cuvinte prin care să ne comunici intenția ta de voluntariat la prieten@fundatiaregala.ro. Te vom contacta pentru a ne cunoaște.
Voluntariat la Centrul Comunitar Generații din București
Ce poți face?
- meditații la materiile școlare și lecții de limbi străine pentru copii cu vârste cuprinse între 7-16 ani;
- organizare de evenimente;
- excursii, tabere, vizite la muzee etc.;
- sprijinirea vârstnicilor în lucrul cu noua tehnologie pentru ca ei să poată ține legătura cu rudele plecate în străinătate;
- ateliere creative;
- sport și jocuri;
- club de lectură;
- consiliere socială și juridică pentru beneficiarii centrului.
Cum devin voluntar?
Pentru informații suplimentare despre voluntariat în cadrul Centrului Generații:
Victoria Crețu
victoria.cretu@fundatiaregala.ro
telefon: 021/312 30 35
Voluntariat pentru persoane vârstnice la Centrele Generații
Detalii aici.
Sunați gratuit la numărul 0800 – 460 – 001 și aflați tot ce vrei să știți despre voluntariat la vârsta a III-a.
Voluntariat la Telefonul Varstnicului – numai pentru București
Ce poți face?
- reapelarea vârstnicilor regulat sau ocazional;
- activități administrative – sprijin pentru elaborarea bazei de date naționale cu instiuții, fundații comunitare, cămine de bătrâni, cabinete medicale etc.;
- strângere de fonduri – sprjin punctual în organizarea de evenimente sau inițiative proprii de atragere de fonduri din comunitate.
Profil de voluntar
Pentru a construi relații de calitate și un impact de durată, ne dorim alături de noi persoane:
- deschise, sociabile, adaptabile, care dovedesc răbdare, disponibilitatea de a asculta și spirit de răspundere;
- cu o puternică motivație de a lucra cu persoanele vârstnice. Motivația poate fi personală, provenita din spirit civic sau comunitar;
- care doresc un angajament de durată;
- care împărtășesc și respectă valorile programului, ale Fundației Regale Margareta a României și ale partenerilor săi;
- cu o disponibilitate de timp de 2 ore/săptămână (în cazul voluntariatului regulat) sau ocazional (în funcție de disponibilitate și de necesitățile programului).
Cum devin voluntar?
Pentru informații suplimentare despre voluntariat în cadrul proiectului Telefonul Vârstnicului:
Roxana Molocea
roxana.molocea@fundatiaregala.ro
telefon: 031/405 55 54